A-PRF – Membrana minune din stomatologie și implantologie

A-PRF (Advanced – Platelet Rich Fibrin) reprezintă ultima tehnologie în chirurgia dentară și implantologie, scurtând timpul de vindecare după intervențiile de chirurgie orală cu până la 50%!

Tehnica PRF a avut nevoie de mai mulți ani să se impună și astăzi este considerată ca fiind cea mai simplă, cea mai ieftină și cea mai eficace. Rezultatele clinice PRF sunt în principal legate de eliberarea prelungită a factorilor de creștere dar și de prezența fibrinei polimerizate obținute la sfârșitul centrifugării.

A-PRF-ul se foloseşte în intervenţiile chirurgicale stomatologice prin membranele de vindecare obţinute din plasma bogată în trombocite și factorii de creștere. Aceste membrane de fibrin îmbogățite plachetar şi lichidul bogat în proteine se obțin prin centrifugarea sângelui proaspăt recoltat de la pacient, care duce la separarea și concentrarea factorilor de creștere din acesta.

Membranele A-PRF și lichidul obținut se folosesc în combinație cu grefele osoase folosite în adițiile osase și în implantologie pentru vindecarea osoasă mult mai rapidă dar și fixarea celulelor osoase pe suprafața de titan a implanturilor dentare.