Cu ajutorul anesteziilor performante se poate realiza orice tip de intervenție chirurgicală în absența durerii și cu un confort sporit, necesar în astfel de situații. Suplimentar, inhalosedarea sporește calmul și relaxează pacientuleliminând cea mai mare parte din disconfortul legat de operație.

Dacă urmați indicațiile date de doctor  înainte și după intervenția de implant dentar veți vedea că nu veți avea probleme legate de durere. Este bine să respectați tratamentul și orele de administrare a medicamentelor dacă doriți să vă recuperați rapid și să nu aveți complicații după operație. Combinația prescrisă antibiotic împreună cu antiinflamator și analgezic duce la eliminarea oricărei dureri.

Nu așteptați să apară durerea ca să vă dați seama dacă puteți s-o suportați! Tratamentul durerii postoperatorii trebuie să înceapă în lipsa durerii.

Atunci când simțiți că se dezmorțește zona anesteziată trebuie luat primul calmant. După operația de implant dentar durerea se instalează imediat atunci când pacientul refuză medicația. După ce apare durerea, va ceda mai greu la tratament.

Sunt foarte folositoare gheața sau compresele reci aplicate pe obraz în dreptul operației. Ele trebuie reînnoite periodic pentru a se păstra permanent o temperatură scăzută. În acest fel se reduce inflamația și se scade probabilitatea de apariție a durerii.

Plăgile gingivale beneficiază și ele de tratament. Veți avea un gel cicatrizant (Gengigel) și unul dezinfectant (Elugel) și va trebui să le folosiți mai multe zile, chiar și după închiderea plăgii. Gelurile se aplică cu degetul curat, direct pe plagă și nu se masează. Și acestea trebuie aplicate alternativ, la intervale regulate de timp.

Este indicat să evitați efortul de orice fel, practicarea sportului, ridicarea greutăților, pentru că și ele pot duce la complicații locale și deci la durere.

Dacă apar manifestări neplăcute sau vi se pare că ceva nu este în regulă după operația de inserare a implanturilor dentare, trebuie să anuntați imediat medicul.

În concluzie, durerea după operația de implant dentar poate să apară dacă nu urmați indicațiile pe care vi le dă medicul. Vestea bună este că în 95% din cazurile în care indicațiile sunt urmate strict, operațiile de inserare a implanturilor dentare nu sunt dureroase.