Anestezia furnizată pacienților noștri este o analgosedare intravenoasă, completată cu una sau mai multe tehnici de anestezie loco regionale. Anestezia este administrată de dr. Valentin Munteanu, medic primar anestezist cu o bogată experiență profesională.

Aceast tip de anestezie conferă pacientului siguranță și confort în timpul intervenției, de așa manieră încât să depășească momentul dificil al intervenției, fără teamă și complet fără durere.

Pentru ca această anestezie să se desfășoare în cele mai bune condiții, pacientul are o discuție prealabilă cu medicul anestezist, discuție în care îl informează despre antecedentele sale patologice și anestezice, despre bolile cronice prezente și tratamentele medicamentoase pe care le urmează, pentru ca medicul anestezist să își poată face un plan anestezic personalizat pentru pacientul ce urmează a fi anesteziat. De asemenea pacientul primește de la medicul anestezist un e-mail în care i se prezintă analizele pe care urmează să le facă în vederea intervenției și a anesteziei și regimul alimentar pe care trebuie să îl urmeze în preziua cât și în ziua anesteziei.

valentin-munteanu

La debutul anesteziei, pacientului i se instalează la mâna stângă un cateter venos, pe care vor fi administrate medicamentele anestezice pe toată durata intervenției. Acestea sunt hipnotice, analgetice, antiinflamatorii, antiemetice, antibiotice, soluții hidroelectrolitice perfuzabile. Pe toată durata anesteziei pacientului îi sunt monitorizate funcțiile vitale precum electrocardiograma, frecvența cardiacă și respiratorie, tensiunea arterială, saturația periferică în oxigen, toate aceste lucruri fiind făcute pentru ca anestezia și intervenția stomatologică să se desfășoare în deplină siguranță pentru pacient.

La sfârșitul anesteziei medicul anestezist îi face pacientului un plan de tratament analgetic pentru următoarele cinci zile postoperatorii, de așa manieră încât pacientul să nu aibă durere după intervenție ci o stare de confort și de bine.

Echipa anestezică formată din medic și asistenta de anestezie este dotată cu toate medicamentele și aparatura necesară administrării anesteziei în ambulatoriu, în condiții de siguranță și confort deplin pentru pacient.