Ce este laserul dentar?
Utilizarea laserului în stomatologie vine ca o alternativă a bisturiului și a chirurgiei tradiționale și constă în rezultate mai puțin invazive, mai puțin dureroase, adesea mai precise și mai bune.

Laserul este un instrument medical care generează o rază de lumină cu o energie foarte mare care, concentrată pe o suprafață mică, este capabilă să interacționeze cu un organ țintă provocând o tăietură, o coagulare. Poate elimina țesuturile bolnave ale cavității bucale și distruge bacteriile și alți agenți patogeni prezenți în gură.

Iată 8 motive pentru care să alegi terapia cu laser:

  1. Este destinată pacienților anxioși, care sunt deranjați de zgomotul produs de turbine. Laserul emite sunete ușor sesizabile, care nu produc disconfort auditiv pacienților. De asemenea se utilizează cu succes și la copii.
  2. Îndepărtează flora microbiană în totalitate, chiar și din zonele greu accesibile. Reduce considerabil riscul infecțiilor și al complicațiilor postoperatorii.
  3. Este utilizat cu succes în endodonție. Fibra optică este optimă în tratarea canalelor radiculare, reducând semnificativ complicații precum granuloame sau chisturi.
  4. Sângerarea este redusă la minim, deoarece laserul coagulează vasele de sânge expuse, un aspect foarte important pentru pacienții diabetici și hemofilică. De cele mai multe ori, intervențiile nu necesită anestezie și nici sutură.
  5. Hipersensibilitatea dentară caracterizată prin durere la cald sau la rece poate fi combătută cu ajutorul unei singure ședințe.
  6. Regenerează țesuturile parodontale.
  7. Garantează o rată procentuală mai mare de succes.
  8. Pătrunde în pungile parodontale și îndepărtează în totalitate microorganismele care provoacă această boală.

Terapia cu laser poate fi folosită în următoarele cazuri:

  • Obturații dentare;
  • Intervenții parodontale;
  • Albire;
  • Detartraj;
  • Intervenții chirurgicale;
  • Sensibilitate dentară;
  • Tratamentul articulației temporo-mandibulare.