Straumann® BLX, o combinație de design inovator și tehnologie premium

implantul straumann blx

Straumann® BLX este un implant dentar special, datorită caracteristicilor sale. Aliajul din care este realizat îl face mai rezistent iar suprafața SLActive stimulează creșterea osoasă, astfel că nu mai este nevoie de etapa de grefare, care prelungește perioada de tratament dar și disconfortul pacientului.

Implantul Straumann BLX se integrează foarte repede iar probabilitatea de respingere a sistemului este redusă la minimum.

Ceea ce reprezintă Straumann BLX din punct de vedere al tehnologiiei moderne de fabricație și a multor decenii de studii, fac posibilă utilizarea implanturilor chiar și în cele mai complicate cazuri cu un tablou clinic complex.

Recent, compania elvețiană a lansat un nou model de implanturi dentare – Straumann BLX (Bone Level eXtreme). BLX este un implant dentar premium de înaltă calitate, special conceput pentru a obține o stabilitate primară foarte ridicată, fapt ce îl indică pentru inserarea imediat după extracții dentare și încărcarea sa rapidă cu o lucrare protetică.

Caracteristicile implantului Straumann BLX

Implanturile Straumann BLX sunt apogeul calității premium, a preciziei și a inovației de vârf elvețiene, susținute de una dintre cele mai mari rețele științifice din lume, Echipa Internațională de Implantologi (ITI).

A fost dezvoltat special pentru o gamă largă de cazuri clinice și este recomandat pentru protezarea imediată și accelerată. Adică, pentru acele cazuri când lucrarea protetică este plasată la foarte scurt timp (1-3 zile) de la inserarea implanturilor.

Implantul este alcătuit dintr-un aliaj unic de titan și dioxid de zirconiu (Roxolid), extrem de rezistent. Deasemenea, implantul beneficiază de un tratament de suprafață unic – SLActive, pentru o integrare rapidă cu osul în care este inserat. Astfel, implanturile fuzionează cu osul chiar și în cazuri dificile (de exemplu, cu inflamații sau tulburări metabolice), declanșând procese naturale de refacere osoasă. Doar 3-4 săptămâni sunt suficiente pentru ca implantul să fuzioneze complet cu țesutul osos.

În concluzie, designul inovator, spirele largi, suprafața SLActive și materialul Roxolid îl fac versatil pentru orice tip de os, de la moale la dur.

Află care este prețul acestui tip de implant în pagina de tarife.