Recuperare postoperatorie mai ușoară prin piezochirurgie

Chirurgia piezoelectrică în sfera osoasă reprezintă o nouă tehnică special creată pentru a depăși limitările legate de precizie și siguranță ale instrumentelor clasice. Aparatele de piezochirurgie permit să se realizeze inciziii selective ale țesutului osos.

PIEZOTOME SATELEC taie în os cu ajutorul microvibrațiilor ultrasonice, microprecizia acestui aparat permițând un control perfect complet asupra intervenției chiar și atunci când se lucrează în apropierea unor formațiuni anatomice foarte delicate.

Piezochirurgia constă în faptul că se poate realiza tăierea osului fără să afecteze țesutul moale. Această caracteristică este foarte importantă mai ales în ridicarea membranei sinusale de pe planșeul sinusului în  timpul operaţiei de sinus lifting. În timpul intervenției asistate de aparatul de piezochirurgie PIEZOTOME SATELEC, serul fiziologic steril este eliminat continuu în plagă. Acesta răcește și spală, crescând astfel vizibilitatea dar și activarea proceselor de coagulare.

Testele au demonstrat că atât vindecarea osului este mult mai rapidă, cât şi regenerarea osului și a gingiei din zona incizată cu ultrasunete se face mai rapid, acestea având o culoare normală, uniformă cu edem redus sau chiar absent. Aceste caracteristici recomandă ultrasunetele pentru confortul sporit al pacientului și mai ales pentru o recuperare postoperatorie mai ușoară.
Ansele acestui aparat pot fi ascuțite, diamantate sau cu suprafață fină, pentru ca incizia să fie sigură și pentru a se realiza în apropierea tuturor structurilor anatomice delicate.

Cu ajutorul piezochirurgiei se pot recolta grefe osoase necesare operaţiilor de augmentare osoasă aceluiași pacient, acest tip de os fiind cel mai biocompatibil de către organism.