Profilaxia dentară este o etapă extrem de importantă în procesul de îngrijire a dinților și, împreună cu igiena orală individuală, contribuie din plin la menținerea sănătății orale.

Recomandată a fi făcută periodic, la fiecare șase luni, profilaxia dentară profesională executată de un medic stomatolog contribuie la identificare în stadiu incipient a problemelor care pot apărea la nivelul dinților sau gingiilor.

La Centrul MARIODENT folosim tehnologie de ultimă generație pentru intervențiile de profilaxie dentară, așa că te invităm să faci cunoștință cu stația de profilaxie Woodpecker PT-A 2 in 1.

Ce funcții ne oferă aceasta?

  • Detartraj supra și subgingival, fiind singura modalitate de îndepărtare sigură a plăcii bacteriene și a depozitelor de tartru
  • Sablarea (air-flow) cu ajutorul unei pulberi speciale de diferite granulații reprezintă ultima etapă a procesului de igienizare profesională, eliminând placa bacteriană și blocurile superficiale de tartru (care nu pot fi îndepărtate în totalitate prin detartraj) dar și petele apărute în urma consumului de cafea, ceai, tutun, vin, etc.
  • Aparatul permite reglarea intensității vibrațiilor ultrasonice și a cantității de lichid și pulbere, asigurând un confort sporit pacientului.

Așadar, igienizarea profesională realizată prin detartraj, periaj și sablare este cu adevărat necesară a fi realizată periodic, pentru menținerea unei sănătăți dento-parodontale optime. Împreună cu metodele personale de curățare zilnică, profilaxia dentară ajută la evitarea problemelor dentare cauzate de o igienă deficitară.