Blog

joi, 3 noiembrie 2022

Profilaxia dentară este o etapă extrem de importantă în procesul de îngrijire a dinților și, împreună cu igiena orală individuală, contribuie din plin la menținerea sănătății orale.

Recomandată a fi făcută periodic, la fiecare șase luni, profilaxia dentară profesională executată de un medic stomatolog contribuie la identificare în stadiu incipient a problemelor care pot apărea la nivelul dinților sau gingiilor.

La Centrul MARIODENT folosim tehnologie de ultimă generație pentru intervențiile de profilaxie dentară, așa că te invităm să faci cunoștință cu stația de profilaxie Woodpecker PT-A 2 in 1.

Ce funcții ne oferă aceasta?

  • Detartraj supra și subgingival, fiind singura modalitate de îndepărtare sigură a plăcii bacteriene și a depozitelor de tartru
  • Sablarea (air-flow) cu ajutorul unei pulberi speciale de diferite granulații reprezintă ultima etapă a procesului de igienizare profesională, eliminând placa bacteriană și blocurile superficiale de tartru (care nu pot fi îndepărtate în totalitate prin detartraj) dar și petele apărute în urma consumului de cafea, ceai, tutun, vin, etc.
  • Aparatul permite reglarea intensității vibrațiilor ultrasonice și a cantității de lichid și pulbere, asigurând un confort sporit pacientului.

Așadar, igienizarea profesională realizată prin detartraj, periaj și sablare este cu adevărat necesară a fi realizată periodic, pentru menținerea unei sănătăți dento-parodontale optime. Împreună cu metodele personale de curățare zilnică, profilaxia dentară ajută la evitarea problemelor dentare cauzate de o igienă deficitară.

joi, 13 februarie 2020

Cu toții ne dorim să păstrăm o perioadă cât mai îndelungată dinții naturali în cavitatea bucală.  Acest lucru este posibil acum datorită noilor tehnologii, iar microscopul dentar face parte din “recuzita” unui specialist stomatolog capabil să ofere un tratament endodontic modern.

Microscopul dentar este extrem de util în realizarea unor tratamente de canal la cele mai înalte standarde, asta datorită unei foarte bune vizualizări. Șansa de conservare a dinților naturali crește astfel foarte mult iar studii științifice recente confirmă faptul că evoluția tratamentului de canal poate avea o rată de reușită cuprinsă între 35-95%.

Care sunt avantajele utilizării microscopului dentar?
  • Magnificație cu iluminare ce permite reperarea tuturor orificiilor canalelor radiculare și o vizualizare mult mai mare a structurilor dentare;
  • Instrumentarea corectă a canalelor curbe;
  • Pot fi identificate perforațiile radiculare;
  • Pot fi identificate canalele dentare calcifiate;
  • Se pot repera și îndepărta acele rupte pe canalele dentare;
  • Obturația de canal se poate efectua într-o singură ședință, reducând timpul de lucru;
  • Se pot vizualiza și identifica cariile dentare ascunse;
  • Se reduce timpul alocat efectuării tratamentului endodontic;
  • Erori mult mai mici de procedură;

Așadar, efectuarea tratamentelor dentare sub microscop sunt o necesitate, nu o fantezie.